Inzicht voor ont-wikkeling

Onze trainingen zijn gericht op persoonlijke ont-wikkeling. Dat betekent: weer op zoek gaan naar alles wat je in je hebt, maar door de jaren heen zelf in-gewikkeld hebt (gemaakt). Door met die wikkels aan de slag te gaan, ga je weer ontdekken wat jouw kracht is en het goede dat in je zit. Zodat je de plaats in kunt nemen die voor jou bestemd is. Dat maakt je krachtiger als persoon, professioneler als medewerker of leidinggevende. Alles begint bij jou.  Kom jij in beweging?

Inspirerende trainingen die je verder helpen

Ons trainingsprogramma is zo opgezet dat je veel van de trainer leert, maar ook van elkaar.  Inspirerende en boeiende inleidingen en theorieën helpen je met theoretische inzichten. Praktijkgerichte opdrachten in plenaire sessies worden afgewisseld met het uitwerken van opdrachten in subgroepen. Zo leer je direct de theorie toe te passen in de praktijk. Zo krijg je helder wat werkt en niet werkt. Tussen de trainingsdagen door, heb je 2 weken de tijd, om jouw actiepunten uit te werken en toe te passen en jouw dagelijkse praktijk. Jouw ervaringen koppel je dan in de vervolgsessies terug. Zo leren we ook van elkaar.

Ont-wikkel jezelf met inzichtelijke modellen

Wij werken met theorieën en modellen die zich door de jaren heen bewezen hebben. Naast het Commotion-ontwikkelmodel, staan NLP coaching- en communicatiemodellen centraal, leiderschapstheorieën zoals die van Covey en de kennis van meesters in persoonlijke ontwikkeling, organisatie en psychologie. Deze modellen en theorieën helpen alleen als je ze direct in de praktijk kunt brengen. Daarom ga je tijdens de trainingen aan de slag met uiteenlopende werkvormen om jezelf en je eigen patronen beter te leren kennen, en te onderzoeken wat daarin niet functioneel is en wat je kunt doen om daarin te groeien. Belangrijk uitgangspunt is dat tijdens de trainingen de sfeer positief en constructief is, veilig en vertrouwd. Ook al ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen ontwikkelproces, je helpt ook de anderen in de groep met hun proces, ook al zijn ze zelf verantwoordelijk voor hun eigen ontwikkeling.

Persoonlijke training en coaching voor jou

De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers op gebied van leiderschap, communicatie en gedrag. Kenmerkend voor de manier van trainen is: enthousiast en gedreven, respectvol en reflecterend, creatief en oplossingsgericht.  Met maar één doel: jou vooruithelpen met jouw ontwikkeling. Met praktische opdrachten en oefeningen gaan we opzoek naar wat jou drijft en tegenhoudt. En in die ruimte ontdekken we wat werkt en wat niet. Dit doen we altijd vanuit een positieve invalshoek, rekening houdend met jouw mogelijkheden. Tijdens het gehele trainingsprogramma, ook de weken tussen de trainingsdagen, is de trainer beschikbaar voor advies en reflectie.

> Meer over de training Persoonlijk leiderschap

> Meer over de training Persoonlijke creativiteit

> Meer over de training Persoonlijk communiceren

> Meer over de training Persoonlijk presenteren