Blogs voor kennis en inspiratie
BLOG#1:
HOE KRIJG JIJ DE REGIE (WEER) OVER JE EIGEN DOEN EN LATEN?
Over leiderschap is veel geschreven. Bij persoonlijk leiderschap draait het om de vastbeslotenheid jezelf te ontwikkelen zonder jezelf centraal te stellen, verantwoordelijkheid te nemen voor wat je denkt, zegt en doet, en ook de ander eigen verantwoordelijkheid te gunnen. Wie je ook bent, waar je ook bent: het is leiderschap dat ontstaat vanuit een innerlijk weten en diepgewortelde drijfveren om het beste uit jezelf en anderen te willen halen.
Ken jij je sterke en zwakke kanten?
Zelfkennis, ofwel je sterktes en zwaktes kennen, staat aan de basis van succesvol leiderschap. Veel mensen raken in de loop van hun leven of carrière hun authenticiteit kwijt, omdat ze afdwalen van wie ze werkelijk zijn, hun plaats niet innemen of verzanden in de dagelijkse praktijk van het leven en werken. Ze verliezen hiermee vooral ook hun diepste missie uit het oog. Herken je dit ook? Met het ontwikkelmodel van Commotion leer je jouw sterktes en zwaktes kennen en ontwikkel je je persoonlijk leiderschap.
Waar en wanneer kom jij het beste tot je recht?
Als je kunt zijn wie je bent, dan ben je ook in staat de plek in te nemen die bij je hoort. En daar gaat een proces van ontwikkeling aan vooraf. Ontwikkelen is een proces van opnieuw ontdekken, jezelf beter leren kennen, weten wat je goed kunt, waar je blij van wordt, waar je talenten zitten maar ook welke zaken juist niet bij je passen. Het begint allemaal met inzicht. Inzicht voor ontwikkeling. Weet jij wanneer je het beste tot je recht komt? Ontdek het met onze trainingen Persoonlijk leiderschap, persoonlijke communicatie, persoonlijke creativiteit en persoonlijk presenteren.
Training Persoonlijk leiderschap
——————————
BLOG#2:
WAT BEÏNVLOED JOUW GEDRAG EN COMMUNICATIE?
Communicatie is het belangrijkste middel om je als mens met anderen te verbinden. Maar inmiddels hebt je al wel ervaren hoe moeilijk dat is. In de praktijk is het grootste oorzaak van onbegrip en misvattingen. Hoe komt dat toch? Eenvoudig: we nemen allemaal dezelfde buitenwereld waar via onze zintuigen. En dat varieert van iets wat we zien, geluiden die we horen, de smaak in onze mond, de geur die we ruiken en iets wat we voelen. Al deze informatieprikkels kunnen we nu eenmaal niet tegelijkertijd bewust verwerken. We filteren deze informatie door onbewust dingen weg te laten, te vervormen en te generaliseren. En dat doet iedereen weer anders. En daar beginnen onze onderlinge verschillen.
Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet. Wat zie jij?
Op basis van onze waarneming en de filtering van de informatie, vormen we een interne voorstelling, oftewel een gedachtepatroon. Het filteren van de informatie doe je op jouw eigen wijze en is in grote mate bepalend voor jouw ervaringen en herinneringen, overtuigingen en beslissingen, normen en waarden, je sociale en culturele achtergrond. Dat betekent dat we allemaal een ‘eigen waarheid’ hebben. Ook jij. Kun jij ook zien en accepteren dat de ander anders is en denkt? Ben jij in staat hiermee om te gaan? Inzicht in de werking van communicatie is de basis voor begrijpen en begrepen worden. Onze communicatietraining helpt je met een dieper inzicht hierin en de ontwikkeling van jouw communicatievaardigheden.
Training Persoonlijk communiceren
——————————
BLOG#3:
WAT IS EEN EFFECTIEVE METHODE OM JOUW PATRONEN TE DOORBREKEN?
De ideale situatie is als je gezond, tevreden, innerlijk evenwichtig en veerkrachtig bent. En dat je goed voor jezelf en anderen zorgt. Dan ben je in staat om positief gedrag te laten zien, je grenzen beter aan te geven, meer initiatief te nemen en te genieten van dagelijkse dingen om je heen, in goede en slechte perioden. Dat wil niet zeggen dat dit zonder slag of stoot gaat, maar vervelende of lastige situaties kun je beter verdragen zonder daarin te blijven hangen. Hoe meer zelfwaardering hoe meer je een gevoel van trots gaat ervaren en dat je je werk en relaties op een zelfverzekerde manier aankunt.
Wil je jouw zelfwaardering versterken?
Vat van Zelfwaardering is een wetenschappelijk onderbouwde methode, dat gebaseerd is op het uitvoeren van kleine opdrachtjes die gevoelens van trots versterken. Dit blijkt in de praktijk zeer effectief te zijn in het herkennen en ombuigen van patronen. In de eenvoud van deze methode ligt ook de complexiteit: veranderingsprocessen zijn groot en omvangrijk. Veranderingen via het Vat van zelfwaardering treden echter sneller op dan mensen zelf kunnen zien of geloven. Dit vraagt veel herhaling en begeleiding voor het inzicht. In de praktijk zijn daar gemiddeld 6 coachsessies voor nodig, afhankelijk van de situatie. Een speciaal opgeleide en ervaren coach helpt je persoonlijk in jouw veranderingsproces.