Wil jij leren persoonlijk te communiceren?

3-daagse training ‘Persoonlijk communiceren’ voor ondernemers, leidinggevenden en professionals.

Bewust en effectief communiceren is één van de belangrijkste ingrediënten voor succesvol samenwerken en samenleven. Bij communicatie gaat het om begrijpen en begrepen worden. Of het nu tijdens een lastig gesprek is, een teammeeting of presentatie: met effectieve communicatie ben je in staat om op een duidelijke en heldere manier je meningen, ideeën en gevoelens naar voren te brengen. Maar in de praktijk merken we dat dat juist de grote uitdaging is. Miscommunicatie is aan de orde van de dag, want je weet nu eenmaal niet wat de ander voelt, denkt en ervaart. Hoe maak je de verbinding? Goed afstemmen kun je leren, zodat jouw communicatie meer effect heeft.

Hoe verbindend communiceer jij?

Verbindend communiceren is een manier van communiceren, waarbij je de relaties tot anderen goed houdt, door situaties te creëren waar je recht doet aan jezelf en de ander. Zonder conflict en met balans. Deze communicatieve vaardigheden kun je ontwikkelen, verbeteren en moet je bijhouden. Door hierin te trainen word je bewust van hoe het werkt, welke valkuilen er zijn, maar ook de kansen. Met onze 3-daagse communicatietraining ontdek je de essentie van communicatie en krijg je handvatten om je communicatie effectiever te maken, in afstemming met de ander.

Tijdens de training ´Persoonlijk communiceren´ krijg je antwoord op de volgende vragen:

 • Hoe werkt communicatie in het algemeen en bij mij in het bijzonder?
 • Wat is mijn stijl van communiceren en wat is de invloed van mijn persoonlijkheid?
 • Hoe leer ik beter te luisteren, beter te kijken?
 • Hoe stem ik af op de ander, hoe kom ik in verbinding?
 • Hoe geef ik feedback zonder ruzie te krijgen?
 • Welke factoren bepalen het effect van mijn boodschap?
 • Hoe geef ik mijn grenzen aan en hoe ga ik om met weerstand?

3-daags trainingsprogramma

De training bestaat uit drie trainingsdagen waarin theorie, interactie en reflectie elkaar afwisselen. Tussen elke trainingssessie zit een periode van twee weken, zodat jij tijd hebt om alle opgedane kennis en inzichten te laten bezinken en toe te passen in jouw (werk)praktijk. Want daar vindt pas het echte leren plaats. De thema’s zijn:

 • Dag 1: Communicatiemodel en (on)bewust waarnemen
 • Dag 2: Verbindende communicatie en feedback
 • Dag 3: Motivatie en gesprekstechnieken

Is deze training voor jou geschikt?

Dit trainingsprogramma is zeer geschikt voor je als je bovenstaande vragen bij jezelf herkent en daar de antwoorden en oplossingen voor zoekt. Wat je ook doet of welke functie je ook hebt: je groeit vooral persoonlijk en dat ervaren de meeste mensen als het meest waardevolle. Ben jij bereid om je patronen te doorbreken en te reflecteren op gedrag en alles wat daaraan ten grondslag ligt? Kom dan in beweging, neem deze belangrijke stap en meld je aan.

Investering

Leren effectief te communiceren vraagt wat van je:

 • Tijd: De training bestaat uit 3 dagen. Het programma is elke dag van 09.30 – 16.30 uur, inclusief lunch en pauzes.
 • Voorbereiding: gemiddeld staat er voor elke trainingsdag een voorbereidingstijd van ca 4-5 uur, bestaande uit inlezen en uitwerken van opdrachten. Uiteraard is deze inschatting afhankelijk van hoeveel tijd je zelf wilt investeren in je eigen ontwikkeling.
 • Kosten: €1485 per persoon, excl. BTW, inclusief materiaal, locatie en cateringkosten

In de periode dat je dit trainingsprogramma volgt zijn er mogelijkheden voor individuele coaching en supervisie.

Trainer

De trainingen worden verzorgd door Ton van Kattenbroek

Locatie

De trainingen worden gegeven op een locatie in het midden van Nederland. De maximale groepsgrootte is 8 personen. De training kan ook als in-company-programma worden georganiseerd. Locatie, planning en kosten zijn dan op aanvraag en in overleg. Meer weten? Stuur een email voor een afspraak.

Planning

De data van de trainingen in 2024 worden in overleg gepland, bij voldoende inschrijvingen. In principe zijn de trainingen op vrijdag. Reserveer alvast je stoel!

Wil je groeien in persoonlijk leiderschap? Neem dan zelf de regie en kies uit:

 

Neem nu de regie in eigen handen.

Schrijf je in en reserveer jouw stoel!

Het maximaal aantal deelnemers per training is 8.

Bij voldoende inschrijvingen plannen we de programma's in overleg met jou.

De drijfverenscan Energy Drives en het coachtraject 'Vat van Zelfwaardering' zijn individueel.