Heb jij de regie over je eigen doen en laten?

Over leiderschap is veel geschreven. Ons uitgangspunt is dat het bij persoonlijk leiderschap draait om de vastbeslotenheid jezelf te ontwikkelen zonder jezelf centraal te stellen, verantwoordelijkheid te nemen voor wat je denkt, zegt en doet, en die ook de ander eigen verantwoordelijkheid te gunnen. Wie je ook bent, waar je ook bent. Het is leiderschap dat ontstaat vanuit een innerlijk weten en diepgewortelde drijfveren om het beste uit jezelf en anderen te willen halen.

Ken jij je sterke en zwakke kanten?

Zelfkennis, ofwel je sterktes en zwaktes kennen, staat aan de basis van succesvol leiderschap. Veel mensen raken in de loop van hun leven of carrière hun authenticiteit kwijt, omdat ze afdwalen van wie ze werkelijk zijn, hun plaats niet innemen of verzanden in de dagelijkse praktijk van het leven en werken. Ze verliezen hiermee vooral ook hun diepste missie uit het oog. Herken je dit ook? Met het ontwikkelmodel van Commotion leer je jouw sterktes en zwaktes kennen en ontwikkel je je persoonlijk leiderschap.

> Meer over het Commotion ontwikkelmodel

Waar en wanneer kom jij het beste tot je recht?

Als je kunt zijn wie je bent, dan ben je ook in staat de plek in te nemen die bij je hoort. En daar gaat een proces van ontwikkeling aan vooraf. Ontwikkelen is een proces van opnieuw ontdekken, jezelf beter leren kennen, weten wat je goed kunt, waar je blij van wordt, waar je talenten zitten maar ook welke zaken juist niet bij je passen. Het begint allemaal met inzicht. Inzicht voor ontwikkeling. Weet jij wanneer je het beste tot je recht komt? Ontdek het met onze trainingen Persoonlijk leiderschap, persoonlijke communicatie, persoonlijke creativiteit en persoonlijk presenteren.

> Meer over onze trainingen