Hoe zijn jouw presentatievaardigheden?

Presenteren doe je veel vaker dan je denkt, zowel in zakelijke situaties als in de privésfeer. Een introductie van een nieuwe dienst, het presenteren van jouw ideeën, de toelichting op een nieuwe werkwijze, een kort praatje op een netwerkevenement, een sollicitatiegesprek of een speech tijdens een feestje: het zijn allemaal voorbeelden van situaties waarin je iets of jezelf presenteert. Goede presentatievaardigheden komen dus altijd van pas. En overal. Of een presentatie overkomt wordt voor een groot deel bepaald door de manier waarop je jouw verhaal en jezelf als persoon presenteert. Wat straalt jij uit? Hoe kom jij over?

Jouw persoonlijke pitch

Pitchen is inmiddels wel een bekend fenomeen geworden. Want niet alleen tijdens een bedrijfspresentatie, sollicitatiegesprek of investeringsaanvraag, maar ook in het dagelijks leven wordt ons vaak gevraagd: ‘vertel eens iets over jezelf’. Het beantwoorden van deze vraag is voor veel mensen niet zo eenvoudig. Een pitch, ofwel een ‘elevator pitch’ is de oplossing. Dit is een korte en krachtige presentatie waarin je jezelf in ongeveer zestig seconden presenteert. Maar hoe doe je dat, in zo’n kort tijd je boodschap goed overbrengen om anderen te overtuigen? Hoe bouw je zo’n sterke pitchpresentatie op?

Persoonlijk presenteren kun je leren

Presenteren is dus veel meer dan alleen het overbrengen van informatie. Of jouw presentatie lukt en maakt dat jouw toehoorders geïnteresseerd en enthousiast raken, wordt vooral bepaald door hoe je jezelf en de boodschap brengt. Jouw optreden bepaalt daarmee de mate waarin mensen aandacht hebben voor de inhoud en deze opnemen. Word jij er ook al onrustig en zenuwachtig bij de gedachte van presenteren alleen al? Eigenlijk is dat helemaal niet nodig, want presenteren valt te leren. Zoals met zoveel zaken lijkt ook voor presentaties te gelden dat men dit vooral leert door het te doen, maar er zijn handvatten die helpen bij het presenteren. Dat leer je allemaal tijdens onze training.

Wil jij leren jezelf beter te presenteren? Dan is de training Persoonlijk presenteren iets voor jou!