Wil jij meer persoonlijk leiderschap tonen?

Persoonlijk leiderschap betekent: bewust keuzes maken in je denken, gedrag en communicatie. En daar ligt gelijk al de grootste uitdaging: meer dan 95% van ons handelen is onbewust. Gedrag is veelal een reactie op wat zich voordoet en wordt niet alleen beïnvloed door de omgeving, maar ook door innerlijke factoren. Wat je kunt, hoe je over iets denkt, wie je bent en wat je motiveert, bepalen in hoge mate wat je doet in (w)elke context. Veel onbewuste keuzes leiden tot repeterende of ongewenste gevolgen. Herken je dit? Ga dan aan de slag met jouw persoonlijk leiderschap.

Hoe bewust maak jij jouw keuzes?

Door je bewust te worden van je persoonlijke identificatieniveaus van het ontwikkelmodel en welke invloed ze op elkaar hebben, groei je in persoonlijkheid en leiderschap. Leiderschap is optimaal als alle persoonlijke identificatieniveaus op elkaar afgestemd zijn, ofwel congruent zijn. Je persoonlijk missie is dan volledig in overeenstemming met je identiteit en waarden, je overtuigingen en vaardigheden, waardoor je met je gedrag een positieve invloed hebt op het gewenste resultaat.

Persoonlijk leiderschap voor jou?

Persoonlijk leiderschap gaat in eerste instantie over jou persoonlijk. Daar begint alles mee. Als je de leiding kunt nemen in je eigen leven, dan ben je beter in staat leiding te geven aan anderen. Ontwikkeling van persoonlijk leiderschap levert veel op: een grote mate van zelfkennis, de discipline om hieraan te blijven werken, je missie helder houden en ook in staat zijn authenticiteit te tonen. Dit maakt je niet alleen succesvoller, maar het geeft je ook nog eens een groot gevoel van zingeving en geluk. Je kunt oprecht laten zien wie je bent en wat je kunt. Het betekent dus dat je je kwetsbaar opstelt als je iets niet weet, hulp accepteert en fouten durft toe te geven. Durf jij?

Wil jij groeien in persoonlijk leiderschap? Dan is de training ‘Persoonlijk leiderschap’ iets voor jou!