Ben jij je bewust van wie je bent en hoe je denkt en doet?

Persoonlijk leiderschap gaat over bewust worden en bewustzijn, visie hebben en delen, motivatie en motiveren, oplossingen bedenken, helder communiceren én de wil om daar te komen waar je wilt zijn. Persoonlijk leiderschap gaat dus over zélf richting geven aan je leven en je werk. Als het goed is doe je dat op een natuurlijke manier en je bent je bewust van wat je denkt zegt en doet. De vraag is: hoe kom je op dat punt? Dat begint met inzicht. Inzicht voor ontwikkeling. Bewust worden van wie je bent en waarom je de dingen doet zoals je ze altijd doet. Het gaat over denk- en gedragspatronen en het al dan niet ombuigen ervan. Veranderen wat jij belangrijk vindt om te veranderen. Omdat je iets wilt bereiken. Waar wil jij naar toe?

‘Problemen kunnen niet worden opgelost op hetzelfde bewustzijnsniveau dat de problemen voortbracht.’- Albert Einstein

Op welk niveau zit jouw ontwikkeling?

Het ontwikkelmodel van Commotion is gebaseerd op zeven identificatieniveaus. Dit model helpt je om meer inzicht te krijgen in je manier van denken, doen en voelen op 7 verschillende niveaus. Je leert jouw missie te definiëren met als doel jezelf en anderen te inspireren en te leiden. Tijdens de trainingen met het model krijg je methoden en inzichten om te onderzoeken wat je drijft en tegenhoudt om verder te komen of iets te creëren.

Het Commotion ontwikkelmodel
Het Commotion ontwikkelmodel

Je maakt een reis vanuit jouw persoonlijke missie naar wie je bent, wat je drijft, hoe je denkt, wat je kunt en wat je laat zien in een bepaalde context. Persoonlijk leiderschap ontstaat als alle identificatieniveaus congruent zijn, ofwel op elkaar afgestemd. Als je zover bent, ga je zowel energie als rust ervaren!

> Meer over onze training Persoonlijk leiderschap